Feltöltve:

Kolbásszal töltött pulykacomb, rakott burgonyával

timer 80
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl375 gramm
olaj1 evőkanál
burgonya60 dekagramm
füstölt kolbász20 dekagramm
Kolozsvári szalonna15 dekagramm
lilahagyma2 darab
pulykacomb filé2 darab

Kolbásszal töltött pulykacomb, rakott burgonyával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Kolbásszal töltött pulykacomb, rakott burgonyával elkészítés 1. lépés képe

A burgonyát megmossuk, és héjában feltesszük főni.
A kicsontozott pulykacombokat szétterítjük a vágó deszkán,és ha szükséges a vastagabb részeket bevágjuk, hogy nagyobb felületet kapjunk.
Ezután a kolozsvári szalonnát éles késsel felszeleteljük. ( Azért ne szeleteltet vegyünk, mert az nagyon vékony, és nem lesz mutatós a hús szelet) A szalonna szeletekkel befedjük a húst, majd belehelyezünk egy olyan hosszúságú kolbász darabot, mint a hús hossza keresztben. Feltekerjük, hús tűvel összefogatjuk, hogy ne nyíljon szét.
Kívülről sóval, borssal, és az ételízesítővel jól bedörzsöljük, és forró olajba megforgatjuk. Vigyázzunk, hogy se a hús, se az olaj ne égjen meg. Így egy kéreg képződik rajta, és az ízeket magába zárja.
Beletesszük a hús tekercseket egy sütő edénybe ráöntjük az olajat, amelyben megpirítottuk, és hozzáadunk kb 2-3 dl vizet.
Betesszük a sütőbe, és kb. 40-45 percig sütjük 180-200 fokon. Hústűvel néha megszurkálhatjuk hogy megpuhult e. Ilyenkor locsolgassuk is meg.

2. lépés

Kolbásszal töltött pulykacomb, rakott burgonyával elkészítés 2. lépés képe

Amíg sül a hús, készítsük el a köretet. A hajába főtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, és beletesszük egy mélyebb tálba.
A 2 fej lila hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és felszeleteljük. Megpirítjuk az olajba a hagyma szeleteket, úgy hogy enyhén sózzuk, és ezt ráöntjük a felszeletelt megfőtt burgonyára. Megszórjuk borssal, és ráöntjük a doboz tejfölt, és óvatosan összekeverjük, úgy hogy ne törjön. Ezután sütőedénybe tesszük és a sütőben megsütjük. 180-200 fokon addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz a teteje.

3. lépés

Amikor a hús kisült, kicsit állni hagyjuk, mert rögtön nem lehet szeletelni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem