Kolbásszal, fokhagymával töltött sertéstarja tört krumplival
Kolbásszal, fokhagymával töltött sertéstarja tört krumplival
  • timer135 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 8 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • kolbász - 2 darab
  • sertéstarja - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A tarjába egy hosszú késsel vágjunk 2 kis „alagutat”, majd egyesével toljuk bele a szárazkolbászokat.
  2. A külsején vágjunk kis zsebeket, és nyomkodjuk bele a megtisztított fokhagymagerezdet.
  3. Ezek után a hús tegyük egy Pataki tálba, öntsünk rá egy kis felolvasztott margarint (a hús és a kolbász is fog magából engedni zsírt).
  4. Majd szórjuk meg a hús tetejét a delikáttal, a borssal, sóval, majoránnával és törjünk rá pár babérlevelet. A megtisztított vöröshagymát karikázzuk fel és rakjuk bele azt is a pataki tálba.
  5. Tegyük rá a pataki tetejét és tegyük be a sütőbe „párolni”. Ha eléggé puha már a hús (villa teszt) akkor vegyük le a pataki tetejét és süssük arany barnára.
  6. Amíg sül készítsük el a hagymás krumplit.
  7. A burgonyát meghámozzuk, csíkokra vágjuk és bő vízben puhára főzzük. Főzés után a vizet leöntjük róla és krumpli nyomóval megtörjük.
  8. Egy kis lábasba beletesszük a margarint, és beleöntjük a megtisztított, felkockázott vöröshagymát. Arany barnára pirítjuk. Hozzáadunk ízlés szerint egy kis delikátot, borsot és majoránnát, egy kicsit még rotyogtatjuk majd beleöntjük a megtört krumplipürébe. Jól elkavarjuk.
  9. A tarját felszeleteljük, és a krumplival tálaljuk.