1. lépés
Tészta: 6 db tojássárgát 10 dkg porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl olajat, 10 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, kb. fél csomag sütőport és a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve, 200 fokon 18 percig sütjük, 30x22 cm-es tepsiben. Krém: 2 db tojássárgát és 4 púpos evőkanál lisztet fél liter tejjel állandó keverés mellett jó sűrűre megfőzünk, majd félretesszük. Közben 25 dkg Ramát 15 dkg porcukorral, 2 vaníliás cukorral (lehet kevés vanília aromával helyettesíteni), jó habosra keverünk és ha már kihűlt a főzött krém, összekeverjük alaposan. Még 3 jó púpos evőkanál reszelt diót (nem darált) is belekeverünk. Máz: 7 dl colát 2 csomag tejszín ízű pudingporral sűrűre főzünk. Ahogy sűrűsödik és hűl, úgy sötétedik a színe. Dermedés előtt nagyon langyosra lehűtve kell a krémre kenni. A kihűlt tésztára rákenjük a világos krémet, majd arra a kólás mázat. Ezután hűtőbe tesszük. Aznap is lehet pár óra múlva, de másnap sokkal jobban lehet szeletelni.
Hozzászólások