1. lépés
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét 1 csipet sóval. A sárgákat a cukorral és a Ramával habosra keverem. Ezután felváltva hozzákeverem a sütőporos lisztet és a felvert habot, (kevés liszt, aztán egy kevés hab, hogy könnyű legyen keverni). Ramával kikenek és kilisztezek egy gyümölcstortaformát, belesimítom a masszát, (vékony lesz, de megnő), 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb 15-20 percig. Közben szárazon aranyszínűre pirítottam a kókuszreszeléket, gyorsan átöntöttem tányérba hűlni, mert a forró serpenyőtől is képes tovább pirulni. Ha kihűlt a tészta és a kókusz is, felverem a tejszínhabot jó keményre, közben beleszórom a habfixálót és 2 ek porcukrot, majd a legvégén hozzákeverem a kókuszt. Rákenem a tésztára, megszórom a gyümölccsel és előírás szerint megcsinálom a zselatint (a gyümölcs levével) és rácsorgatom.
Hozzászólások