Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
finomliszt | 30 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
reszelt citromhéj | 1 kávéskanál |
porcukor | 10 dekagramm |
sárgabaracklekvár | 25 dekagramm |
---|---|
mazsola | 5 dekagramm |
tojásfehérje | 10 darab |
kristálycukor | 30 dekagramm |
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
finomliszt | 5 dekagramm |
Kókuszos resztelt a Desszertek kategóriában
A tésztához a Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és egy Ramával kikent közepes, kb. 35x20-as tepsibe nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt elősütjük.
Egy kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a lekvárt, majd a kihűlt tésztára kenjük és megszórjuk a mazsolával.
A tojásfehérjét egy lábasban a kókuszreszelékkel és a cukorral összedolgozzuk. Nem kell felverni a fehérjét. Folyamatosan kevergetve felforraljuk.
A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.