puha Rama | 5 dekagramm |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
liszt | 4 evőkanál |
tej | 4 dl |
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
---|---|
porcukor | 8 dekagramm |
méz | 1.5 evőkanál |
Ráma | 2 dekagramm |
liszt | 15 dekagramm |
tojás | 1 darab |
csokiforgács | 1 darab |
---|
forró víz | 2 cl |
---|---|
cukor | 1 evőkanál |
keserű kakaópor | 1 evőkanál |
Kókuszos meglepetés recept.
A Ramát, a porcukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a mézet, összedolgozzuk, majd a végén belekeverjük a sütőporos lisztet. Papírral bélelt, vagy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, 160 fokon tűpróbáig, (aranybarnára) sütjük. Sütés után a sziruppal leöntjük. Hűlni hagyjuk. A krémhez a tejet föltesszük főni, csomómentesre keverjük benne a lisztet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Ramát. Rásimítjuk a kihűlt szirupos tésztára, hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, felszeleteljük. Csokiforgáccsal díszítjük.