Kókuszos korongok
Kókuszos korongok
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojásfehérje - 10 csapott mokkáskanál
  • porcukor - 40 dekagramm
  • kókuszreszelék - 35 dekagramm
  • liszt - 10 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • sűrű baracklekvár - 1 üvegcse
  • csokoládé - 1 tábla

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá felverjük. A porcukrot a felverés közben folyamatosan adjuk a fehérjéhez, ne pedig egyszerre. A kókuszreszeléket elvegyítjük a liszttel, majd beleszórjuk a keményre felvert fehérjébe. Hozzáöntjük a kissé megolvasztott Ramát, és gyorsan összekeverjük. A masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 10 perc alatt annyira sütjük meg, hogy éppen egy kis színt kapjon. Amikor kihűlt, 2-2 halmot baracklekvárral összeragasztunk. Olvasztott csokoládéval becsíkozzuk. Ha a csokoládé rádermedt, süteményestálra halmozva kínáljuk. Mutatós, gyorsan és könnyen elkészíthető.