Kókuszos háromszögek ananászdarabokkal
Kókuszos háromszögek ananászdarabokkal
  • timer60 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 12 dekagramm
  • finomliszt - 8 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • vaníliás cukor, - 3 csomag
  • étkezési keményítő - 3 dekagramm
  • kókuszreszelék - 8 dekagramm
  • körszeletes ananászbefőtt - 1 doboz
  • narancslekvár - 10 dekagramm
  • színtelen zselatin - 12 gramm
  • krémtúró - 20 dekagramm
  • kókuszlikőr, kb. (elhagyható) - 6 evőkanál
  • citromlé - 2 evőkanál
  • porcukor - 5 dekagramm
  • tejszín - 2.5 dl

A díszítéshez

  • ananász - 1 darab
  • kókuszpehely - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjéjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet és sütőpapírral kibélelt 32x38-as tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a porcukorral ízesítjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük. A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük és a maradék krémmel összekeverjük. Beleforgatjuk a habot és két adagra osztjuk. Az egyiket a kókuszreszelékkel ízesítjük és az ananászokra kenjük. A másik piskótalappal befedjük, ananászlével meglocsoljuk és a maradék krémet hullámosan rásimítjuk. Legalább 6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Az alufólia keretet eltávolítjuk. A tésztát hosszában félbevágjuk, majd mindkét csíkot 6 háromszögre osztjuk. Tetszés szerint ananászdarabokkal és kókuszpehellyel díszítjük.