Feltöltve:

Kókuszos, eperdzsemes szelet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt20 dekagramm
Ráma16 dekagramm
porcukor7 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojássárgája1 darab

Kókuszhab

porcukor12 dekagramm
tojásfehérje3 darab
kókuszreszelék27 dekagramm
eperdzsem a tészta megkenésére1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összekeverni a cukorral és a sütőporral, majd hozzáadni a Ramát és jól elmorzsolni. Ezután beletenni a tojássárgát és összegyúrni. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt tenni és belehelyezni a kinyújtott tésztát, (én a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy tettem a tepsibe). A tepsiben lévő tésztát 10 percre hűtőbe tenni. Közben a sütőt bemelegíteni, és a tésztát közepes hőmérsékleten 15 percig elősütni. A sütőből kivéve hagyni kihűlni, majd eperdzsemmel megkenni. A tojások fehérjéjét a fokozatosan hozzá adott cukorral kemény habbá verni, majd óvatosan belekeverni a kókuszreszeléket. Végül a kókuszos habot a dzsem tetejére kenni, majd visszahelyezni a sütőbe, és közepes lángon még kb. 30 percig sütni, hogy a teteje szép piros legyen. A tepsiben hagyni kihűlni, majd felszeletelni és tálalni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem