Kókuszos diabetikus keksztekercs
Kókuszos diabetikus keksztekercs
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • édesítőszer - 10 dekagramm
    • darált, háztartási diabetikus keksz - 40 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • rum - 2 evőkanál
    • tej, amennyit felvesz - 1 kevés

    A krémhez

    • tej - 1 dl
    • liszt - 1 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • kókuszliszt - 10 dekagramm
    • édesítőszer - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne essen szét, de lehessen sodorni. A gyúródeszkát megszórjuk kókuszreszelékkel, majd a tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk rajta.
    2. A krémhez a tejből, a lisztből és az édesítőszerből sűrű masszát főzünk. A kihűlt tejes krémet eldolgozzuk a Ramával és a kókuszreszelékkel, majd megtöltjük vele a kekszes tésztát.
    3. Felgöngyöljük és néhány órára hűtőbe rakjuk.