Kókuszos csók
Kókuszos csók
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojásfehérje - 10 darab
  • porcukor - 42 dekagramm
  • kókuszreszelék - 35 dekagramm
  • liszt - 10 dekagramm
  • olvasztott Rama - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a felverés közben folyamatosan adjuk a fehérjéhez, nem pedig egyszerre. A kókuszreszeléket keverjük össze a liszttel. A kókuszos lisztet beleöntjük a keményre felvert fehérjébe, majd hozzáöntjük az olvasztott Ramát (nem forrón), és gyorsan összekeverjük a masszát. Habzsákból sütőpapírra halmokat nyomunk, és 170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük annyira, amíg éppen egy kis színt nem kap. Kihűlés után baracklekvárral töltjük. Isteni finom, de mutatósabb, ha az egyik felét olvasztott csokoládéba mártjuk. Gyorsan és könnyen elkészíthető süti, ha kezdeni akarunk valamit a megmaradt tojásfehérjékkel.