kókuszreszelék | 20 dekagramm |
kristálycukor | 20 dekagramm |
tej | 1.5 dl |
zselatin | 2 evőkanál |
Ráma | 12.5 dekagramm |
tejpor | 10 dekagramm |
tortabevonó | 1 tábla |
A tejben feloldom a zselatint, felfőzőm, hozzáadom a cukrot, Ramát és addig melegítem, amíg a cukor meg a Rama elolvad.
Ha langyosra hűlt, belekeverem a tejport meg a kókuszreszeléket. (Elég sürű masszának kell lennie, de a zselatintól még kötni fog).
Egy őzgerincformát kibélelek folpackkal, beleöntöm a masszát, elsimítom szépen benne és hűtőbe teszem dermedni. Ha kellően megdermedt, a csokit felolvasztom gőz fölött egy kis étolajjal elkeverve, majd bevonom vele a sütemény alját.
Ha megdermedt a csoki rajta, tálcára borítom, lehúzom róla a folpackot és bevonom a többi részét is csokival. Addig visszateszem hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed rajta.
Hozzászólások