Kókuszos
Kókuszos
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kókuszreszelék - 15 dekagramm
  • rum - 1 kupica
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
  • tojás - 4 darab
  • tejföl - 1 dl
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • cukor - 25 dekagramm
  • kakaó - 2 evőkanál
  • Ráma - 30 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az 50 dkg lisztből, 20 dkg Ramából, 2 kanál kakaóból, 25 dkg cukorból, 1 vaníliás cukorból, 1 kávéskanál fahéjból, 1 dl tejfölből, 1 tojássárgából, és 1 kávéskanál szódabikarbónából puha tésztát gyúrunk, ketté osztjuk. Ramával kikent tepsibe nyújtjuk, az egyik lapot megkenjük lekvárral. 10 dkg Ramát 5 kanál porcukorral stampedli rummal habosra keverünk, 15 dkg kókuszreszeléket adunk hozzá, majd a 4 tojás keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, befedjük a kinyújtott másik lappal. Villával megszurkáljuk, takarék lángon sütjük. 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kisült, forró tésztára kenjük.