Kókuszos-szezámmagos golyók
Kókuszos-szezámmagos golyók
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • szezámmag - 15 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm
  • só - 1 darab
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm
  • sütőpor - 1 csapott mokkáskanál
  • liszt - 35 dekagramm
  • szezámolaj - 1 evőkanál
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • konzerv kókusztej - 3 evőkanál
  • cukor - 15 dekagramm
  • olaj a sütéshez - 1.5 liter

Elkészítés:

  1. A cukrot a kókusztejbe keverjük. A tojást kissé felverjük, majd az olvasztott Ramát és a szezámolajat is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk, csipetnyit megsózzuk, az eddig előkészítettekkel összekeverjük. Diónyi gombócokat formálunk belőle úgy, hogy a közepükbe pár szem mazsola is kerüljön. Szezámmagban megforgatjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Serpenyőben bő olajat közepesen megforrósítunk, és a gombócokat ebben pár perc alatt megsütjük, de egyszerre ne sokat, mert sütés közben megnőnek. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, gyümölccsel tálaljuk.