Kókuszos rizs
Kókuszos rizs
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • rizs - 20 dekagramm
  • kókusz reszelék - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel 4.5 dl vizet.
  2. A megmosott, jól lecsepegtetett rizst melegítsük fel az olvasztott margarinon, míg a szemek egyenletesen kifehérednek. Öntsük fel a forró vízzel és takarék lángon, fedő alatt pároljuk.
  3. Közben a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül), alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, pirítsuk aranybarnára. Amikor kezd színesedni húzzuk félre a tűzről, mert a serpenyő még tartja a meleget és könnyen túlpirulhat.
  4. Ha a rizs a nagyja folyadékot már felszívta, adjuk hozzá a pirított kókuszt és a Házias Tyúkhús Levesalapot és jól keverjük el. Húzzuk félre a tűzről és lefedve, akár konyharuhával letakarva, hagyjuk k észre gőzölődni.
  5. Tálalás előtt villával keverjük át.