Feltöltve:

Kókuszos nyuszis keksz

timer 100
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt300 gramm
porcukor100 gramm
Rama Vajas Íz200 gramm
tojás1 darab
kókuszreszelék100 gramm
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
natúr joghurt1 dl

A díszítéshez

Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
Dr. Oetker Ételszínezék piros és kék

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.

  2. 2. lépés

    Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojást, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot, végül a kókuszreszeléket.

  3. 3. lépés

    Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tetszés szerinti formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz. Hagyjuk őket a papíron kihűlni.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A fondant gyúrjuk/színezzük be az ételfestékkel, majd műanyag fólia között, vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki, vonjuk be vele a kekszeket, majd a képen látható módon díszítsük fel.

    Tipp: Díszítés után egy sima és egy díszített kekszet lekvárral össze is ragaszthatunk, így fele annyit kell csak díszítenünk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Linzer Monyától

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Narancsos-mandulás márványos keksz

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 1

Keksz dobozka

timer 110"
mood Közepes
thumb_up 1

Őszibarack

timer 80"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csacsifüle

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis nápolyi

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 3

Havas fenyők

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1

Zabkorpás-csokoládés keksz

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1