Kókuszos garnélarák
Kókuszos garnélarák
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • citrom leve - 0.25 darab
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • gyömbér - 1 csipetnyi
  • gomba - 100 gramm
  • zellerszár - 1 darab
  • garnélarák - 400 gramm
  • Knorr Ételsűrítő - 1 evőkanál
  • curry fűszerkeverék - 1 csipetnyi
  • kókusztej - 1 dl
  • tabasco - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk félbe a rákokat és alaposan mossuk meg. Forrázzuk le a paradicsomot, pár perc után húzzuk le a héját, majd vágjuk fel apró kockákra.
  2. Vágjuk apróra a fokhagymát. A gombát és zellert tisztítsuk meg, és szeleteljük fel.
  3. Tegyük forró olajos serpenyőre a fokhagymát és a rákokat. Pár perc után adjuk hozzá a gombát és zellert, majd pároljuk 5 percig.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot, Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát és a kókusztejet. Pároljuk még 5 percig.
  5. Ízesítsük tabasco-val, frissen őrölt borssal, curry-vel, gyömbérrel és citromlével. Sűrűsítsük Knorr ételsűrítővel. Rizzsel tálaldjuk.