Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
tojás | 1 darab |
cukor | 8 evőkanál |
liszt | 11 evőkanál |
kókuszreszelék | 4 evőkanál |
rum | 1 evőkanál |
étcsokoládé | 5 dekagramm |
kakaópor | 3 evőkanál |
étolaj | 1 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
cukrozott sűrített tej | 4 evőkanál |
Elkészítjük a tölteléket: a sűrített tejet összekeverjük a kókuszreszelékkel,majd amíg a tésztát összeállítjuk betesszük a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Összeállítjuk a tésztát:először a száraz hozzávalókat (liszt,kakaópor,szódabikarbóna) keverjük össze egy tálban.Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral,majd hozzáadjuk a tojást és a rumot. Ezt is simára keverjük.
A margarinos keverékhez hozzáadjuk a lisztes-kakaósat,majd az összedolgozzuk.
A masszából kb. dió nagyságú golyókat veszünk ,majd kissé ellapítjuk őket, közepükbe egy-egy teáskanálnyi tölteléket teszünk,majd gombócokat formálunk belőlük.Az így kapott kis golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük kb. 5 centiméternyi távolságra egymástól.Betoljuk a sütőbe és kb 10 perc alatt készre sütjük.
Ha megsültek a tepsiben hagyjuk őket kihűlni.
Közben elkészítjük a tetejére a bevonatot.Az összedarabolt étcsokoládét elkeverjük egy lábosban az étolajjal,majd vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.Ha megolvadt félig belemártjuk a kihűlt süteményeket és ízlés szerint kókuszreszelékben megforgatjuk őket.
Hozzászólások