Feltöltve:

Kókuszkrém torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

szódabikarbóna1 csipetnyi
keserű kakaópor1 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
hideg víz4 evőkanál
porcukor5 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
tojás4 darab

A tetejére

tejcsokoládés tortabevonó15 dekagramm

A mézes laphoz

szódabikarbóna1 teáskanál
finomliszt20 dekagramm
keserű kakaópor1 evőkanál
porcukor10 dekagramm
tojás1 darab
méz1 evőkanál
Ráma2.5 dekagramm

A krémhez

Ráma20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kókuszreszelék5 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tej5 dl
finomliszt5 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mézes laphoz valókat a liszt kivételével tűzálló tálba rakjuk, és vízgőzön kevergetve 5 percig főzzük, (bátrabbak közvetlenül a tűzhely lapján is főzhetik, ez kis lángon 2 perc). A tűzről lehúzzuk, a lisztet belekeverjük. A masszából nedves késsel sütőpapírral bélelt tepsire 2 kerek, egyenként 21 cm átmérőjű lapot kenünk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 18 percig sütjük. Ha kész, és kihűlt, akkor a 21 cm-es tortakarikát ráillesztjük, a tésztát ezzel kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen. A piskótához a tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc, majd a kanalanként hozzáadott vízzel tovább verjük. A porcukrot hozzáadjuk a fele liszttel, amiben előtte a szódabikarbónát elkevertük, és összedolgozzuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, felét az előzőekbe forgatjuk. Ezután kerül bele óvatos mozdulatokkal a többi liszt, majd a tojáshab is. Egy nagy tepsit (35x25 cm-eset) sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Ugyanúgy sütjük közepes lángon, mint a mézes lapot. A krémhez a tejet a liszttel összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt tejes krémet kanalanként hozzáadjuk, a vaníliás cukorral, és a kókuszreszelékkel ízesítjük. A piskótát hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, ezeket lapjában, egyenként elfelezzük. Így 10, egyenként 35x5 cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állítjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskótával is. Akkor jó, ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére kenjük, erre kerül a másik mézes lap, majd a torta oldalát a maradékkal körbekenjük. Rövid időre behűtjük, a tetejét olvasztott tejcsokoládés tortabevonóval megkenjük. Körben egy kevés kókuszreszelékkel meghintjük. Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük, ezalatt a mézes lap megpuhul.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre