tejpor | 15 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
kókuszreszelék, ill. 5 dkg a bevonáshoz | 15 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
víz | 1 dl |
kakaópor | 1 kevés |
kisebb darab répa vagy marcipán | 1 darab |
fűszernövény | 1 darab |
Forraljuk fel a vizet és a cukrot, főzzünk belőle szirupot.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a Rama Vajas Ízt, a tejport, és végül a kókuszreszeléket.
Tegyük pár órára hűtőszekrénybe. Ha kihűlt, készítsünk három különböző méretű golyót a hóember testéhez. Mielőtt felépítjük, hempergessük meg a golyókat kókuszreszelékben. Segítségül egy kis hurkapálcára fűzzük fel őket, így jobban megállnak.
Egy kis tésztát gyúrjunk össze kakaóporral, ebből készítsük el a kalapot, a szemeket és a gombokat.
Az orrot formázzuk meg marcipánból, vagy egy kis darab répából. Díszíthetjük még fűszernövény ágacskával.
A maradék masszából készítsünk a hóember köré hógolyókat, így tálaljuk.
Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
1 hóember, és mérettől függően 20-30 hógolyó lesz belőle.
Hozzászólások