Feltöltve:

Kókuszhabos meggyes házikó

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A töltelékhez

meggy, (kb), idényen kívül fagyasztott, vagy befőtt is lehet1.5 kilogramm

A tésztához

finomliszt55 dekagramm
sütőpor2 csapott mokkáskanál
kristálycukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás1 darab
pohár (150 gramm) tejföl1 kis

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

A kókuszhabhoz

habtejszín (még jobb a növényi tejszín)4 dl
porcukor3 evőkanál
habfixáló1 csomag
kókuszreszelék2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral és a hideg Ramával elmorzsoljuk. Ezután a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vastag hengerré formáljuk és nyomban 15 egyforma, nagyjából 7 dkg-os részre vágjuk. Egyenként folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára. Ezalatt a meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, ha fagyasztottból készítjük, akkor azt szoba-hőmérsékleten felengedjük, ha befőttből csináljuk, akkor azt lecsepegtetjük. Egy gyúrólapot meglisztezünk, 1 tésztadarabot ráteszünk. Kb.30x10 cm-es téglalappá nyújtjuk. A felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk (14-15 szem fér el rajta), majd szorosan felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Még 4 tekercset hengergetünk ugyanígy, amiket az előző mellé teszünk és kicsit egymáshoz nyomkodjuk, hogy sütéskor egybekeljenek. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percig sütjük. Ezalatt előkészítjük a maradék 10 tésztát, de ezeket már úgy rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy négyet, aztán hármat, majd kettőt nyomunk egymáshoz és mellé tesszük az egyetlen árván maradtat is. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Megvárjuk amíg az összes tészta kihűl. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, azután hozzáadjuk a habfixálót, majd a kókuszreszeléket is. Gyorsan nekilátunk a házikó összeállításának, mert a hab hamar megszilárdul. Egy nagy, lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát és kókuszhabot simítunk rá. Ügyesen ráillesztjük a négytekercses tésztát és habot simítunk erre is. Így építkezünk, rétegezünk felfelé, amíg a tészta el nem fogy. A maradék kókuszos tejszínt mindkét oldalon rásimítjuk körben a házikóra, majd meleg vízbe mártott evőkanállal megmintázzuk a tetőcserepek helyét is. Jól behűtjük. A tortát forró vízbe mártott késsel, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és így tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Jégkrém kosárkák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Joghurtos süti

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pillecukor

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Tejbedara datolyamártással

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillázsos piramis

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Almás tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tarka szelet

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csacsifül

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Szotyis süti

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Barackos süti

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Kókuszos-meggyes süti

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ropogós diós

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Citromos szelet

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ivett szelet

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyfa mini nyalókák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Banános-csokidarabos kocka

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hatlapos

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Szórt süti

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0