főtt, tört burgonya | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
kókuszreszelék | 25 dekagramm |
kakaó | 2 evőkanál |
citromlé | 2 evőkanál |
mazsola | 0.25 csomag |
A mazsolát megmossuk, meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük, és leitatjuk róla a nedvességet. A burgonyát héjában főzzük meg, tisztítás után törjük meg. A kihűlt, áttört burgonyát alaposan összegyúrjuk porcukorral és kókuszreszelékkel, közben kakaóval és citromlével ízesítjük. Ebből a masszából golyókat formázunk, és mindegyik közepébe 1-2 szem mazsolát teszünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, és tálalásig hűtőben tároljuk. Jó tanács: Ízesíthetjük rummal, rumaromomával, a közepébe tehetünk rumos meggyet.
Hozzászólások