fél dióbél | 15 darab |
---|
kókuszreszelék | 8 dekagramm |
---|
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
Rama sütőmargarin | 10 dekagramm |
barnacukor | 20 dekagramm |
---|---|
darált dió | 30 dekagramm |
tojás | 1 darab |
keserű kakaópor | 5 dekagramm |
rum | 2 evőkanál |
Kókuszdió a Desszertek kategóriában
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.