keksz | 50 dekagramm |
ostyalap | 2 darab |
vaníliás cukor | 2 csomag |
cukor | 30 dekagramm |
Ráma | 1 púpos evőkanál |
kókuszcsoki | 12 darab |
rum | 1 darab |
tej (annyi, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk) | 1 kevés |
Az ostyalapokat nedves ruha között megnedvesítjük. A kekszet ledaráljuk. A cukrot, a vanília cukrot, a Ramát és a kevés tejet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a ledarált kekszhez, és a rummal ízesítjük. A darabosra vagdalt diót, és annyi tejet teszünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk. A tésztát kétfelé vesszük, az egyikhez hozzákeverünk 2 kanál vízzel feloldott kakaót, és rákenjük az ostyalapokra. A közepére rakjuk a csokikat és feltekerjük. Lekenjük cukros sziruppal, és kókuszreszelékben meghempergetjük.
Hozzászólások