Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással
Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 csipetnyi
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm
  • almalé - 1 dl
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • cseresznye - 20 dekagramm
  • étkezési keményítő - 1 teáskanál
  • friss reszelt gyömbér - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A hússzeleteket kissé kiverjük, KNORR fűszerkeverékkel megszórjuk. Kókuszreszelékben megforgatjuk – kicsit rá is nyomkodjuk –, majd a forró olajon serpenyőben aranyszínűre sütjük majd kivesszük és melegen tartjuk.
  2. A mártáshoz a cseresznyét kimagozzuk, és a gyömbérrel, csipetnyi Delikát 8-a,l cukorral és őrölt borssal ízesített almalében a visszamaradt serpenyőben felforraljuk.
  3. A keményítőt és egy kevés vizet összekeverünk, a cseresznye levét ezzel sűrítjük, a tűzről lehúzzuk. A kókuszbundás hússzeleteket a cseresznyemártással körülöntve kínáljuk.