csirkemell filé | 40 dekagramm |
---|---|
olaj | 3 evőkanál |
cukor | 1 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 1 csipetnyi |
kókuszreszelék | 5 dekagramm |
almalé | 1 dl |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
cseresznye | 20 dekagramm |
étkezési keményítő | 1 teáskanál |
friss reszelt gyömbér | 1 csipetnyi |
Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással a Főételek kategóriában
A hússzeleteket kissé kiverjük, KNORR fűszerkeverékkel megszórjuk. Kókuszreszelékben megforgatjuk – kicsit rá is nyomkodjuk –, majd a forró olajon serpenyőben aranyszínűre sütjük majd kivesszük és melegen tartjuk.
A mártáshoz a cseresznyét kimagozzuk, és a gyömbérrel, csipetnyi Delikát 8-a,l cukorral és őrölt borssal ízesített almalében a visszamaradt serpenyőben felforraljuk.
A keményítőt és egy kevés vizet összekeverünk, a cseresznye levét ezzel sűrítjük, a tűzről lehúzzuk. A kókuszbundás hússzeleteket a cseresznyemártással körülöntve kínáljuk.