Koktél szelet
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tej, vagy ét-tortabevonó csokoládé, vagy porcukor - 10 dekagramm

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • szalalkáli - 15 gramm
    • tej - 1 dl
    • cukor - 1 kis

    A krémhez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • cukor - 30 dekagramm
    • tej - 6 dl
    • puncs ízű pudingpor - 1 csomag
    • csokoládés pudingpor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A szalalkálit a tejben pici cukorral feloldjuk. A tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor még egy kevés tejet adunk hozzá, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk.
    2. A tésztát 5 részre osztjuk és 25x39 cm-es tepsi hátán világosra sütjük kb 10 perc alatt, laponként.
    3. A krémhez a pudingokat egyenként a 3 dl tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot a Ramával habosra keverjük, elfelezzük és a pudingos krémekhez keverjük, végül jól kihabosítjuk.
    4. A tészta összeállítása: lap - barna krém - lap - rózsaszín krém - lap - barna krém - lap - rózsaszín krém - lap. A tetejére csokimázat teszünk, de ízlés szerint bevonható mással is, vagy csak porcukorral is meghinthetjük.