Feltöltve:

Kofta kebab Fatush salátával

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz100 milliliter
fokhagyma gerezd2 darab
paradicsom2 darab
vöröshagyma1 darab
bors2 csipetnyi
petrezselyemzöld1 csokor
olívaolaj50 milliliter
uborka300 gramm
citrom leve1 darab
búzaliszt500 gramm
napraforgó olaj50 milliliter
menta1 csokor
2 csipetnyi
lilahagyma1 darab
Knorr Kebab Paprikás dresszinggel1 csomag
saláta1 darab
aprított petrezselyemzöld1 evőkanál
darált hús400 gramm
megvágott mentalevél1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsük el a kebabot: a mentát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra és keverjük össze a hússal. Ezután vágjuk kockákra a hagymát és adjuk a húshoz a Knorr Kebab Rafinériát.

  2. 2. lépés

    Az így előkészített húshoz adjunk még 100 ml vizet, és alaposan keverjük össze. Kis húsadagokból formáljunk golyókat, húzzuk sasliknyársra és süssük meg grillen vagy serpenyőben.

  3. 3. lépés

    A lisztből, olajból és egy kevés vízből készítsünk tésztát. Kissé sózzuk meg. Az így készített tésztából süssünk 4 - 8 db lapos kenyeret, vagy ún. arab pitát.

  4. 4. lépés

    A pitákat tegyük tálra és várjunk pár percet, amíg egy kicsit hűlnek. Ezután készítsük el a paprikás öntetet a csomagoláson levő recept szerint, és alaposan kenjük meg vele a pitákat, tegyük rá a salátát és hajtsuk össze. Sült krumplival vagy Fatush salátával tálaljuk.

  5. 5. lépés

    A Fatush saláta készítése: vágjuk az uborkát , lila hagymát és a paradicsomot apró kockákra, adjuk hozzá a citrom levét, a petrezselyemzöldet és a mentát. Az egészet keverjük össze olívaolajjal, ízesítsd fokhagymával, csipet sóval és borssal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Csirke kebab salátával

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csirkemell saslik kolbásszal

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csirkeszárny saslik

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1

Barackos csirkesaslik

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kebab saláta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csirkés-zöldséges nyársak

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0