víz | 100 milliliter |
---|---|
fokhagyma gerezd | 2 darab |
paradicsom | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
bors | 2 csipetnyi |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olívaolaj | 50 milliliter |
uborka | 300 gramm |
citrom leve | 1 darab |
búzaliszt | 500 gramm |
napraforgó olaj | 50 milliliter |
menta | 1 csokor |
só | 2 csipetnyi |
lilahagyma | 1 darab |
Knorr Kebab Paprikás dresszinggel | 1 csomag |
saláta | 1 darab |
aprított petrezselyemzöld | 1 evőkanál |
darált hús | 400 gramm |
megvágott mentalevél | 1 evőkanál |
Kofta kebab Fatush salátával a Saláták kategóriában
Készítsük el a kebabot: a mentát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra és keverjük össze a hússal. Ezután vágjuk kockákra a hagymát és adjuk a húshoz a Knorr Kebab Rafinériát.
Az így előkészített húshoz adjunk még 100 ml vizet, és alaposan keverjük össze. Kis húsadagokból formáljunk golyókat, húzzuk sasliknyársra és süssük meg grillen vagy serpenyőben.
A lisztből, olajból és egy kevés vízből készítsünk tésztát. Kissé sózzuk meg. Az így készített tésztából süssünk 4 - 8 db lapos kenyeret, vagy ún. arab pitát.
A pitákat tegyük tálra és várjunk pár percet, amíg egy kicsit hűlnek. Ezután készítsük el a paprikás öntetet a csomagoláson levő recept szerint, és alaposan kenjük meg vele a pitákat, tegyük rá a salátát és hajtsuk össze. Sült krumplival vagy Fatush salátával tálaljuk.
A Fatush saláta készítése: vágjuk az uborkát , lila hagymát és a paradicsomot apró kockákra, adjuk hozzá a citrom levét, a petrezselyemzöldet és a mentát. Az egészet keverjük össze olívaolajjal, ízesítsd fokhagymával, csipet sóval és borssal.