Feltöltve:

Kocsonya vargányával

timer 160
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
szegfűbors5 mag
Knorr Erőleveskocka4 darab
feketebors10 mag
hagyma1 darab
fokhagyma2 darab
szárított vargánya20 gramm
vegyes kocsonyahús1 kilogramm

Kocsonya vargányával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Ázztassuk be a gombát egy kevés langyos vízbe.

2. lépés

Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel.
Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.

3. lépés

Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, a hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról. A főzés vége előtt kb. 20 perccel adjuk hozzá a beáztatott gombát az áztatólével együtt.

4. lépés

Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. A gombát tegyük a húsok mellé a tányérokba. Öntsük a leszűrt lét a húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Majd tálaljuk citromlével, frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem