Kocsonya savanyú uborkával és majonézzel
Kocsonya savanyú uborkával és majonézzel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • babérlevél - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 3 darab
  • első csülök - 2 darab
  • hagyma - 2 darab
  • ecet - 2 evőkanál
  • őrölt fekete bors - 1 csipetnyi
  • kovászos uborka - 2 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk negyedekre a hagymát. Öntsünk 2 liter vizet a körmökre, tegyük hozzá a hagymát és a Knorr zöldségleves-kockákat. Főzzük puhára.
  2. Vegyük ki a körmöt és csontozzuk ki. Vágjuk fel az uborkával együtt kis darabokra. Osszuk szét kis salátás tálkákba.
  3. Zsírozzuk le a levet és a zsírt öntsük le ecettel.
  4. A húsra tegyük a zsiradékot és 500 ml főzőlevet.
  5. Hűtsük ki, majd tegyük hűtőszekrénybe, amíg megdermed. Tálaljuk majonézzel és kenyérrel.