Feltöltve:

Kocsonya füstölt hússal, zöldségekkel és tojással

timer 160
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa3 darab
Knorr Erőleveskocka4 darab
feketebors10 mag
hagyma1 darab
fokhagyma2 darab
főtt tojás3 darab
őrölt kömény1 teáskanál
füstölt hús30 dekagramm
vegyes kocsonyahús1 kilogramm

Kocsonya füstölt hússal, zöldségekkel és tojással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A füstölt húst áztassuk be hideg vízbe, hogy veszítsen a sósságából. Majd tegyük a feldarabolt húsokat a füstölt hússal együtt egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel.
Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.

2. lépés

Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, köményt, hagymát a répát és a fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról.

3. lépés

Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. Amit nem tudunk leszedni, kocsonyásodás után majd le tudjuk. A répát karikázzuk fel és a tojásokat is szeleteljük fel.

4. lépés

Öntsük a lét húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Tálaljuk fehérborecettel, csípős paprikával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem