Kocsonya
Kocsonya
  • timer160 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Erőleveskocka - 4 darab
  • hagyma - 1 darab
  • fokhagyma - 2 darab
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • egész fekete bors - 10 mag
  • vegyes kocsonyahús - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel.
  2. Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
  3. Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, köményt, hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról.
  4. Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. Amit nem tudunk leszedni, kocsonyásodás után majd le tudjuk. Öntsük a lét húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Tálaljuk fehérborecettel, csípős paprikával.