Feltöltve:

Kócos Kata

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor13 dekagramm
tojássárgája2 darab
Ráma17 dekagramm
tej1 dl

Töltelék

darált dió15 dekagramm
porcukor5 dekagramm
baracklekvár1 darab
fahéj1 darab
alma80 dekagramm
tojásfehérje2 darab

Elkészítés

1. lépés

Az almát pucoljuk meg, vágjuk apró darabokra és a cukorral, fahéjjal főzzük össze addig, amíg megpuhul. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a sütőport, morzsoljuk el velük a Ramát, majd adjuk hozzá a tejet és a tojást. Gyúrjuk össze, vegyük kétfelé, és pihentessük a hűtőben. Az egyik cipót nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy Ramával megkent tepsit. A tésztát kenjük meg lekvárral, szórjuk meg dióval. Erre tegyük az almatölteléket. A tojásfehérjét verjük fel és a vége felé szórjuk bele a cukrot, és verjük tovább. Ezt a habot kenjük az almarétegre. Vegyük ki a másik tésztát is a hűtőből, és reszeljük rá a töltelékre. Ha nehezen reszelhető, gyúrjuk össze egy kis liszttel, ugyanis ha keményebb a tészta, jobban reszelhető. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem