Feltöltve:

Kócos Kata

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor13 dekagramm
tojássárgája2 darab
Ráma17 dekagramm
tej1 dl

Töltelék

darált dió15 dekagramm
porcukor5 dekagramm
baracklekvár1 darab
fahéj1 darab
alma80 dekagramm
tojásfehérje2 darab

Kócos Kata a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az almát pucoljuk meg, vágjuk apró darabokra és a cukorral, fahéjjal főzzük össze addig, amíg megpuhul. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a sütőport, morzsoljuk el velük a Ramát, majd adjuk hozzá a tejet és a tojást. Gyúrjuk össze, vegyük kétfelé, és pihentessük a hűtőben. Az egyik cipót nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy Ramával megkent tepsit. A tésztát kenjük meg lekvárral, szórjuk meg dióval. Erre tegyük az almatölteléket. A tojásfehérjét verjük fel és a vége felé szórjuk bele a cukrot, és verjük tovább. Ezt a habot kenjük az almarétegre. Vegyük ki a másik tésztát is a hűtőből, és reszeljük rá a töltelékre. Ha nehezen reszelhető, gyúrjuk össze egy kis liszttel, ugyanis ha keményebb a tészta, jobban reszelhető. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem