Feltöltve:

Klasszikus puncstorta

timer 140
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

-

tojás12 darab
cukor12 evőkanál
liszt12 evőkanál
meghámozott citrom1 darab
málnaszörp1 dl
rum0.5 dl
sárgabarackíz40 dekagramm
cukor20 dekagramm

A mázhoz

porcukor4 evőkanál
málnaszörp1 dl
citrom leve0.5 darab
tojásfehérje0.5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját kikeverjük a 12 evőkanálnyi cukor egyharmadával, a többivel a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kétféle masszát egymásba forgatjuk, közben a lisztet is beleszitáljuk. Két kerek formát sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, a tésztát elfelezve beletöltjük, előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. A töltelékhez felforralunk 4 dl vizet 20 dkg cukorral és a gerezdjeire szedett citrommal együtt. A keverék kétharmadát félretesszük, a maradékot a málnaszörppel és a rummal ízesítjük. Az egyik piskótakarikát lapjában elfelezzük. A barackízt felforraljuk, az egyik tésztalapra kenjük, majd a lapot a tortaformába helyezzük. A másik piskótát kockákra vágjuk, és egyesével, felváltva a sima, illetve a rumos szirupba mártva a tortaformában lévő lapra rakosgatjuk. Befedjük a másik fél piskótakarikával, és hűvös helyen 6-8 órán át lepréselve dermesztjük. Végül a porcukrot átszitáljuk, a szörppel, a citrom levével és a tojásfehérjével felmelegítjük, majd a karikából kiemelt torta tetejére kenjük. Ha a máz megszilárdult, szeletelhetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem