Klasszikus máglyarakás a Desszertek kategóriában
Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és felszeleteljük. A Ramával az almaszeleteket 4 dkg cukorral és fahéjjal félig puhára pároljuk.
A kifliket felkarikázzuk, a tojássárgát 4 dkg cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, a tejet hozzákeverjük, majd meglangyosítjuk. A kifliket a tojásos cukros tejbe mártogatjuk.
Egy 20x30 cm-es tepsit Ramával kikenünk és a fele kiflit lerakjuk sorban. Lekvárral lekenjük, rátesszük az almaszeleteket, megszórjuk mazsolával, majd befedjük a kiflikkel. Sütőbe tesszük és sütjük.
Amikor kezd pirosodni a teteje kivesszük a sütőből. A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral keményre verjük, hozzákeverünk 1 ek. baracklekvárt és a kiflire simítjuk, kanállal egy kicsit meghúzkodjuk. Visszatesszük a sütőbe addig, amíg egy kis színt kap.