Feltöltve:

Klasszikus tiszai karácsonyi pontyhalászlé

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma3 darab
zsír2 evőkanál
zöldpaprika2 darab
Knorr Halászlékocka6 darab
pontyfilé1 kilogramm
halcsont, -fej és -farok1 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A hagymát szeleteljük fel és a felforrósított zsírban pirítsuk meg.

2. lépés

Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és jól keverjük el. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd a halfejet, farkat, csontot, illetve az apróhalat, ha van.

3. lépés

Öntsük föl annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük kb. 1 órát.

4. lépés

Közben irdaljuk be, vágjuk szeletekre és sózzuk be a halat.

5. lépés

Ha kész az alaplevünk, akkor törjük át egy szitán. Ezt a sűrű alaplevet öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. másfél-két liter levesünk legyen.

6. lépés

Ebbe tegyük a besózott halat és a halászlé kockákat, majd nagyon lassú tűzön főzzük meg kb.10-15 perc alatt. Tálaláskor egy szűrőkanállal merjük ki a halat a tányérokba és merjük rá a levet. Kevés erős paprikával ízesíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem