Feltöltve:

Klasszikus tiszai karácsonyi pontyhalászlé

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma3 darab
zsír2 evőkanál
zöldpaprika2 darab
Knorr Halászlékocka6 darab
pontyfilé1 kilogramm
halcsont, -fej és -farok1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hagymát szeleteljük fel és a felforrósított zsírban pirítsuk meg.

  2. 2. lépés

    Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és jól keverjük el. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd a halfejet, farkat, csontot, illetve az apróhalat, ha van.

  3. 3. lépés

    Öntsük föl annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük kb. 1 órát.

  4. 4. lépés

    Közben irdaljuk be, vágjuk szeletekre és sózzuk be a halat.

  5. 5. lépés

    Ha kész az alaplevünk, akkor törjük át egy szitán. Ezt a sűrű alaplevet öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. másfél-két liter levesünk legyen.

  6. 6. lépés

    Ebbe tegyük a besózott halat és a halászlé kockákat, majd nagyon lassú tűzön főzzük meg kb.10-15 perc alatt. Tálaláskor egy szűrőkanállal merjük ki a halat a tányérokba és merjük rá a levet. Kevés erős paprikával ízesíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 110"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem