Feltöltve:

Klasszikus milánói makaróni

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

makaróni vagy bucattini400 gramm
étolaj3 evőkanál
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
fokhagymagerezd5 darab
gépsonka200 gramm
csiperke gomba250 gramm
szárított bazsalikom1 teáskanál
szárított oregánó1 teáskanál
szárított kakukkfű1 teáskanál
sűrített paradicsom140 gramm
víz100 milliliter
Delikát ételízesítő darab
frissen őrölt fekete bors darab

Elkészítés

1. lépés

Klasszikus milánói makaróni elkészítés 1. lépés képe

Tegyük fel a tésztafőző vizet melegedni. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 3 evőkanál olajon pirítjuk. Amíg pirul, a fokhagymát aprítjuk, a sonkát csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.

2. lépés

Klasszikus milánói makaróni elkészítés 2. lépés képe

Az aranysárgára pirult hagymához adjuk a fokhagymát és a sonkát, röviden összepirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a szárított fűszereket. Ízesítsük csipetnyi Delikáttal. Kb. 10 percen át pároljuk időnként megkeverve, amíg a gomba a saját levét el nem fövi. Eközben kezdjük el főzni a tésztát.

3. lépés

Klasszikus milánói makaróni elkészítés 3. lépés képe

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot (ízlés szerint cukrozhatjuk), és kevés víz hozzáadásával további 10 percig pároljuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem