Feltöltve:

Klasszikus milánói makaróni

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

makaróni vagy bucattini400 gramm
étolaj3 evőkanál
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
fokhagymagerezd5 darab
gépsonka200 gramm
csiperke gomba250 gramm
szárított bazsalikom1 teáskanál
szárított oregánó1 teáskanál
szárított kakukkfű1 teáskanál
sűrített paradicsom140 gramm
víz100 milliliter
Delikát ételízesítő darab
frissen őrölt fekete bors darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Tegyük fel a tésztafőző vizet melegedni. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 3 evőkanál olajon pirítjuk. Amíg pirul, a fokhagymát aprítjuk, a sonkát csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Az aranysárgára pirult hagymához adjuk a fokhagymát és a sonkát, röviden összepirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a szárított fűszereket. Ízesítsük csipetnyi Delikáttal. Kb. 10 percen át pároljuk időnként megkeverve, amíg a gomba a saját levét el nem fövi. Eközben kezdjük el főzni a tésztát.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot (ízlés szerint cukrozhatjuk), és kevés víz hozzáadásával további 10 percig pároljuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Kacsahúsos bigoli tészta

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Tüzes pulyka fussilivel

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Fokhagymás húsos tészta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Nagyapám húsos tésztája

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Szalonnás penne tészta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Kolbászos tészta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Csőben sült húsos tészta

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0