Klasszikus húsos lasagne
Klasszikus húsos lasagne
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • Knorr Lasagne alap - 1 csomag
  • reszelt sajt - 50 gramm
  • lasagne tészta - 9 darab
  • darált hús - 500 gramm
  • hámozott paradicsom konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200*C –ra. A darált húst kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá paradicsomkonzervet, majd kevés, fél deci vízzel öblítsük ki a dobozt, ezt is öntsük a húshoz. Adjuk hozzá a tasak tartalmát, kevergetve forraljuk fel és a forrástól számított 2 percig főzzük.
  2. Egy hőálló edény vagy tepsi aljára (kb 20X28 cm) simítsunk szét 2-3 evőkanállal a szószból, majd tegyünk rá 3 db lasagne lapot. Ezt ismételjük meg még kétszer, a végén szósszal fejezzük be. A szósz tetején oszlassuk el a kikevert tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.
  3. Takarjuk le alufóliával úgy, hogy a fólia ne érjen a sajthoz. Süssük 30 percig az előmelegített sütőben. A 20. percben távolítsuk el a fóliát. Miután elkészült pihentessük 5-10 percig, hogy szebben tudjuk vágni a szeleteket.