Feltöltve:

Klasszikus húsleves

timer 140
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kelbimbó6 darab
paradicsom1 darab
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
bors10 mag
fokhagymagerezd4 darab
burgonya1 darab
fehérrépa1 darab
Knorr Erőleveskocka1 darab
paprika2 szelet
zöldpaprika1 darab
kelkáposzta1 szelet
karalábé1 szelet
zellergumó1 szelet
csigatészta15 dekagramm
karfiolrózsa5 darab
csont1 kilogramm

Klasszikus húsleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Klasszikus húsleves elkészítés 1. lépés képe

A húsos csontot megmossuk, egy fazékba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Közepes lángon feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk a hagymát, a paradicsomot egészben hagyjuk, a burgonyát kettévágjuk.

2. lépés

Klasszikus húsleves elkészítés 2. lépés képe

Amikor a leves felforrt, a habját leszedjük. Lassú tűzön főzzük tovább, hozzáadjuk a leveskockát, a szemes borsot, a fokhagyma gerezdeket és a kevés ételízesítőt.

3. lépés

Klasszikus húsleves elkészítés 3. lépés képe

Ha a hús megpuhult, kiszedjük egy tányérra, beletesszük a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk.

4. lépés

Gyenge lángon lassú forralással főzzük, időközben ízesítjük sóval, ételízesítővel. Amíg a leves fő, kifőzzük a csigatésztát a terméken jelölt utasítás szerint, de só helyett ételízesítőt tegyünk a főzővízbe. Mikor a zöldségek majdnem puhák, hozzáadjuk egészben a paradicsomot és egy zöldpaprikát, majd készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem