kelbimbó | 6 darab |
---|---|
paradicsom | 1 darab |
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
bors | 10 mag |
fokhagymagerezd | 4 darab |
burgonya | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
Knorr Erőleveskocka | 1 darab |
paprika | 2 szelet |
zöldpaprika | 1 darab |
kelkáposzta | 1 szelet |
karalábé | 1 szelet |
zellergumó | 1 szelet |
csigatészta | 15 dekagramm |
karfiolrózsa | 5 darab |
csont | 1 kilogramm |
Klasszikus húsleves a Levesek kategóriában
A húsos csontot megmossuk, egy fazékba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Közepes lángon feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk a hagymát, a paradicsomot egészben hagyjuk, a burgonyát kettévágjuk.
Amikor a leves felforrt, a habját leszedjük. Lassú tűzön főzzük tovább, hozzáadjuk a leveskockát, a szemes borsot, a fokhagyma gerezdeket és a kevés ételízesítőt.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük egy tányérra, beletesszük a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk.
Gyenge lángon lassú forralással főzzük, időközben ízesítjük sóval, ételízesítővel. Amíg a leves fő, kifőzzük a csigatésztát a terméken jelölt utasítás szerint, de só helyett ételízesítőt tegyünk a főzővízbe. Mikor a zöldségek majdnem puhák, hozzáadjuk egészben a paradicsomot és egy zöldpaprikát, majd készre főzzük. Forrón tálaljuk.