Feltöltve:

Klasszikus gombás rizottó

timer 0
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szárított vargánya25 gramm
hagyma1 darab
fokhagyma gerezd1 darab
barna csiperkegomba250 gramm
Knorr Csirkehúsleves-kocka1 darab
parmezán sajt40 gramm
friss petrezselyem zöld1 evőkanál
rizottó rizs300 gramm
frissen őrölt bors darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Helyezzük a szárított vargányát egy tálba, majd öntsük le 150 ml forró vízzel. Hagyjuk 20 percig ázni. Majd szűrjük le (hagyjuk meg az áztató levet) és vágjuk apróra a gombát. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Szeleteljük fel a csiperkét. Oldjuk fel a leveskockát egy liter lobogó vízben. Reszeljük le a parmezánt, aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.

  2. 2. lépés

    Egy széles és nehéz aljú lábosban forrósítsunk fel 2 ek Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsuk puhára 5 perc alatt. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát is, pirítsuk tovább 3-4 percig, majd öntsük rá a vargányát is. Most adjuk hozzá a rizst és pirítsuk, míg üveges nem lesz.

  3. 3. lépés

    Kezdjük el adogatni hozzá a tűzforró húslevest, mindig csak egy merőkanállal, megvárva, míg elfövi azt. Közben hozzáönthetjük a gomba áztató levét is. Kevergessük közben a rizottót és főzzük, míg föl nem veszi az összes folyadékot. Majd adjuk hozzá a következő merőkanállal, folytassuk, míg kész nem lesz. A jó rizottó kissé folyós, a rizs pedig belül enyhén roppanós. Végül keverjük hozzá a parmezánt és a frissen vágott petrezselyem zöldet is. Tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek