Feltöltve:

Klasszikus francia hagymaleves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma70 dekagramm
fokhagyma gerezd6 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
száraz fehérbor200 milliliter
Rama Vajas Íz10 dekagramm
kakukkfű ág3 darab
borókabogyó5 szem
babérlevél2 darab
fehérbors30 szem

a crouton-hoz

francia baguette20 szelet
Rama Vajas Íz5 dekagramm
reszelt ementáli sajt20 dekagramm

A francia hagymalevesről
A francia hagymaleves eredetéről neve is tanúskodik. Elkészítése nem bonyolult.
Íme néhány dolog, amire a francia hagymaleves készítése közben érdemes odafigyelni. Az egyik ilyen a megfelelő hagyma kiválasztása. Minél kisebb, annál jobb, hiszen a kisebbeknek intenzívebb az ízük. A másik a megfelelő edényben történő főzés. A francia hagymaleves elkészítésekor az öntöttvas lábasok vannak előnyben. És a harmadik, az idő. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a francia hagymaleves, fontos figyelnünk a lassú párolásra, nehogy a hagyma túlságosan pirulni kezdjen.

Tálalhatjuk a francia hagymalevest hőálló agyagtálban. A lényeg, hogy olyan tányér legyen, amit betehetünk a sütőbe. Tegyünk egy a tál méretére vágott kenyérszeletet vagy bagettet a leves felszínére, szórjuk meg sajttal és süssük rá a sütőben grill fokozaton. Akkor jó, amikor a sajt aranybarna lesz. Ha nincsenek apró hőálló tálkáink, amikbe kimerhetjük a francia hagymalevest, a pirított sajtos kenyeret akár utólag is rátehetjük a tetejére.

Tovább gazdagíthatjuk a francia hagymalevest adagonként 1 cl konyakkal.
A francia hagymaleves igazi melengető fogás lehet hűvösebb napokra. Ősszel, télen készítsük el bátran minél többször. Mennyei, laktató ebéd vagy vacsora lesz a végeredmény. Ha ebédként készítjük, második fogásként párosítsunk hozzá, valami könnyű, egyszerű ételt.

Ha szeretnénk némileg eltérni az eredeti francia hagymaleves receptjétől, kerülhet bele akár tejszín vagy fehérbor is. A kakukkfű mellett megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval is. Akár többféle hagymát is használhatunk az elkészítéséhez.

Elkészítés

1. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 1. lépés képe

Hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk, aprítsuk.

2. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 2. lépés képe

Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát és pároljuk, sűrűn megkeverve, lassú tűzön kb. 30 percig, hogy a hagyma színe ne változzon jelentősen.

3. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 3. lépés képe

Öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockákat és a fehérbort.

4. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 4. lépés képe

A fűszereket csomagoljuk gézbe.

5. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 5. lépés képe

Adjuk hozzá gézbe csomagolt fűszereket és lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük további 20 percig.

6. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 6. lépés képe

A baguett szeleteket mindkét oldalát pirítsuk meg a sütőben, kenjük meg Rama Vajas Ízzel, szórjuk meg reszelt sajttal, majd grill funkción süssük rá a sajtot.

7. lépés

Klasszikus francia hagymaleves elkészítés 7. lépés képe

A levesből vegyük ki a fűszercsomagot, szükség szerint utóízesíthetünk Delikáttal, őrölt borssal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem