Klasszikus bolognai spagetti
Klasszikus bolognai spagetti
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • oregánó - 1 csipetnyi
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • olaj - 6 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • zeller - 1 darab
  • gomba - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • parmezán - 3 evőkanál
  • bazsalikom - 1 csipetnyi
  • spagetti tészta - 40 dekagramm
  • darált hús - 30 dekagramm
  • paradicsom püré - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított zöldségeket vágjuk apró kockákra,
  2. Az apróra vágott hagymát, gombát a zöldségekkel és a darált hússal pirtsuk meg egy kevés olajon.
  3. Öntsük rá az előírás szerint elkészített Tyúkhúsleves-kockából készült alaplevet és főzzük még kb. 5 percig.
  4. Keverjük össze a paradicsompürével, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük további 5 percig.
  5. Főzzük meg a spagettit, szűrjük le. Halmozzuk tányérra a tésztát majd a tetejére tegyük a klasszikus bolognai ragut. Tálalásnál szórjuk meg parmezán forgácsokkal.