spagetti tészta | 400 gramm |
étolaj | 4 evőkanál |
vöröshagyma (nagy fej) | 1 darab |
sárgarépa (kisebb 80g) | 1 darab |
negyed zellergumó (80 g) | 1 darab |
fokhagymagerezd | 5 darab |
darált hús | 400 gramm |
szárított bazsalikom | 1 teáskanál |
szárított oregánó | 1 teáskanál |
szárított kakukkfű | 1 teáskanál |
4 db nagyobb paradicsom, vagy 1 doboz (400 g) kockázott paradicsomkonzerv | darab |
víz | 100 milliliter |
Delikát, cukor, őrölt bors | darab |
A vöröshagymát, sárgarépát, zellert megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 3 evőkanál olajban, lassú tűzön 6-7 percig, kevergetve, pirítva pároljuk (soffrito).
Eközben hevítsük a megfelelő edényt forróra, öntsünk bele 1 ek olajat, adjuk hozzá a darált húst és erős tűzön pirítsuk barnulásig.
Adjuk hozzá a pirított zöldségeket, az aprított fokhagymát, ízesítsük 2 tk Delikáttal, további 3-4 percig kevergetve pirítsuk. Tegyük fel a tésztafőző vizet melegedni.
A pirult húshoz adjuk a kockázott paradicsomot, kevés vizet és a szárított fűszereket. Kb. 10-12 percig, időnként megkeverve, pároljuk. Eközben főzzük meg a tésztát is.
A ragut ízlés szerint utóízesíthetjük cukorral, Delikáttal vagy sóval, borssal. Reszelt sajttal tálaljuk.
Hozzászólások