Feltöltve:

Klasszikus bolognai spagetti

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

spagetti tészta400 gramm
étolaj4 evőkanál
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
sárgarépa (kisebb 80g)1 darab
negyed zellergumó (80 g)1 darab
fokhagymagerezd5 darab
darált hús400 gramm
szárított bazsalikom1 teáskanál
szárított oregánó1 teáskanál
szárított kakukkfű1 teáskanál
4 db nagyobb paradicsom, vagy 1 doboz (400 g) kockázott paradicsomkonzerv darab
víz100 milliliter
Delikát, cukor, őrölt bors darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A vöröshagymát, sárgarépát, zellert megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 3 evőkanál olajban, lassú tűzön 6-7 percig, kevergetve, pirítva pároljuk (soffrito).

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Eközben hevítsük a megfelelő edényt forróra, öntsünk bele 1 ek olajat, adjuk hozzá a darált húst és erős tűzön pirítsuk barnulásig.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Adjuk hozzá a pirított zöldségeket, az aprított fokhagymát, ízesítsük 2 tk Delikáttal, további 3-4 percig kevergetve pirítsuk. Tegyük fel a tésztafőző vizet melegedni.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A pirult húshoz adjuk a kockázott paradicsomot, kevés vizet és a szárított fűszereket. Kb. 10-12 percig, időnként megkeverve, pároljuk. Eközben főzzük meg a tésztát is.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A ragut ízlés szerint utóízesíthetjük cukorral, Delikáttal vagy sóval, borssal. Reszelt sajttal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem