Klasszikus bolognai spagetti
Klasszikus bolognai spagetti
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • oregánó - 1 csipetnyi
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • paradicsompüré - 10 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • olíva olaj - 1 dl
  • zeller - 0.5 darab
  • gomba - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • parmezán - 10 dekagramm
  • bazsalikom - 1 csipetnyi
  • spagetti tészta - 40 dekagramm
  • darált marhahús - 30 dekagramm
  • őrölt bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A megtisztatott zöldségeket vágjuk apró kockára.
  2. A gombát vágjuk szeletekre. Felhevített oliva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá az apró kockára vágott zöldségeket és a szeletelt gombát.
  3. He lepirult, tegyük rá a darált húst és pirítsuk tovább együtt. Paradicsompürável, pirítsuk tovább, fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk.
  4. Öntsük fel az előírás szerint elkészített Tyúkhúsleves-kockából készült alaplével és főzük készre.
  5. Frissen kifőzött spagettivel tálaljuk, a tetejére tegyünk parmezán forgácsokat.