fokhagyma gerezd | 1 darab |
---|---|
oregánó | 1 csipetnyi |
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
paradicsompüré | 10 dekagramm |
cukor | 1 teáskanál |
babérlevél | 2 darab |
olíva olaj | 1 dl |
zeller | 0.5 darab |
gomba | 20 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
parmezán | 10 dekagramm |
bazsalikom | 1 csipetnyi |
spagetti tészta | 40 dekagramm |
darált marhahús | 30 dekagramm |
őrölt bors | 1 csipetnyi |
Klasszikus bolognai spagetti a Főételek kategóriában
A megtisztatott zöldségeket vágjuk apró kockára.
A gombát vágjuk szeletekre. Felhevített oliva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá az apró kockára vágott zöldségeket és a szeletelt gombát.
He lepirult, tegyük rá a darált húst és pirítsuk tovább együtt.
Paradicsompürável, pirítsuk tovább, fűszerezzük és ízlés szerint sózzuk.
Öntsük fel az előírás szerint elkészített Tyúkhúsleves-kockából készült alaplével és főzük készre.
Frissen kifőzött spagettivel tálaljuk, a tetejére tegyünk parmezán forgácsokat.