fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
oregánó | 1 csipetnyi |
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
bors | 1 csipetnyi |
olaj | 6 evőkanál |
cukor | 1 teáskanál |
zeller | 1 darab |
gomba | 20 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
parmezán | 3 evőkanál |
bazsalikom | 1 csipetnyi |
spagetti tészta | 40 dekagramm |
darált hús | 30 dekagramm |
paradicsom püré | 10 dekagramm |
Klasszikus bolognai spagetti a Főételek kategóriában
A megtisztított zöldségeket vágjuk apró kockákra,
Az apróra vágott hagymát, gombát a zöldségekkel és a darált hússal pirtsuk meg egy kevés olajon.
Öntsük rá az előírás szerint elkészített Tyúkhúsleves-kockából készült alaplevet és főzzük még kb. 5 percig.
Keverjük össze a paradicsompürével, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük további 5 percig.
Főzzük meg a spagettit, szűrjük le. Halmozzuk tányérra a tésztát majd a tetejére tegyük a klasszikus bolognai ragut. Tálalásnál szórjuk meg parmezán forgácsokkal.