Kladdkaka, avagy a svéd brownie
Kladdkaka, avagy a svéd brownie
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 70 gramm
  • Nesquik kakaó - 250 gramm
  • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 250 gramm
  • Cukor - 200 gramm
  • Tojás - 4 darab

Elkészítés:

  1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
  2. Hőálló tálba teszem a Rama laktózmentes sütőmargarint, majd a mikróban megolvasztom.
  3. Az olvadt margarint egy edénybe teszem és habosra keverem a cukorral.
  4. Ezután keverés mellett egyesével beleütöm a tojásokat.
  5. Beleszitálom a Nesquik kakaót valamint a lisztet és összeforgatom.
  6. Ízlés szerint potyogtathatunk bele meggyet is, úgy még finomabb.
  7. Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem és 30 perc alatt készre sütöm. A közepe ennyi idő alatt nem szilárdul meg teljesen, de nem is kell.
  8. Fél óra pihentetés után szedjük csak ki a formából. Szoba hőmérsékleten fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.