Feltöltve:

Kivis és ribiszkés lepény kókuszdiós krémmel

timer 240
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt25 dekagramm
0.5 teáskanál
Ráma12.5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
tojás1 darab

Kókuszdiós krém

krémsajt100 gramm
porcukor12.5 dekagramm
kókuszreszelék12.5 dekagramm
kukoricaliszt1 evőkanál
rum3 evőkanál
tojás1 nagy
tejszín1 dl

További hozzávalók

Ráma1.5 dekagramm
ribizli10 dekagramm
kivi8 darab
sárgabarackzselé3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Keverjük össze gyúródeszkán a lisztet és a sót, majd vájjunk a közepébe mélyedést, és ebbe tegyük bele a Ramát, a tojást, a cukrot. Hidegen és gyorsan gyúrjuk össze, hogy a Rama megtartsa a keménységét. Formáljunk belőle 4 cipót, tekerjük fóliába, és tegyük a hűtőbe 4 órára.

2. lépés

Krém: keverjük össze habverővel a Ramát, a cukrot, a kókuszreszeléket, a kukoricalisztet, a rumot, a tojást és a tejszínt, majd tegyük a hűtőbe. közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

3. lépés

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, béleljünk ki vele egy Ramával kikent tortaformát, töltsük meg a krémmel és süssük 20 percig. Ha kész hagyjuk kihűlni.

4. lépés

Tépkedjük le a ribizlit a száráról, a kiviket hámozzuk meg, hosszában vágjuk félbe, majd 2 mm-es szeletekre.

5. lépés

Kis lángon melegítsük fel a zselét, helyezzük a kivi szeleteket koszorú alakban a lepény szélére, töltsük meg a közepét a ribizlivel, és vonjuk be a zselével. Tálalásig tegyük hideg helyre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem