Királyok süteménye
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
  • csokoládé
  • friss élesztő fele

-

  • felaprózott étcsokoládé - 5 dekagramm
  • porcukor a díszítéshez - 1 kevés
  • porcukor - 20 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • tojás - 8 darab
  • Ráma - 10 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 teáskanál
  • rum - 3 cl
  • mazsola - 5 dekagramm
  • kandírozott gyümölcsök - 5 dekagramm
  • aprított mogyoró - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverésig hűtőbe tesszük. A tojássárgájákat a Ramával, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a citromhéjat és a rumot is. Ehhez adjuk hozzá a lisztben elkevert, pontosan kimért mazsolát, kandírozott gyümölcsöket, mogyorót és csokidarabokat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük. Kikent, lisztezett formába töltjük, és 170-180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, a formából kiborítjuk és vastagon meghintjük porcukorral.