Feltöltve:

Kinder tejszelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás8 darab
cukor20 dekagramm
víz6 evőkanál
Ráma6 dekagramm
liszt30 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
sütőpor1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék1 teáskanál

A krémhez

vaníliás cukor5 csomag
cukor5 evőkanál
tej3.7 dl
zselatin (1,5 csomag főzhető zselatinpor)3.7 dekagramm
habtejszín8 dl

A mázhoz

étcsokoládé25 dekagramm
Ráma6 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és a puha Ramát hozzáadva tovább keverjük. A liszthez adjuk a kakaóport, a sütőport, a fűszerkeveréket, majd az egészet a cukros tojáshoz keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába dolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a massza felét beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál (180°C-on) 12-15 percig sütjük. Ugyanígy megsütjük a tészta másik felét is. A tejet a kétféle cukorral felforraljuk, majd a zselatint beletéve 1-2 percig főzzük, amíg az felolvad benne, és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleadagoljuk a már langyos zselatinos tejet. Ezt a krémet az egyik tésztalapra kenjük, majd a tetejére tesszük a másik lapot. 1-2 órára hűtőbe tesszük. A mázhoz a feldarabolt csokit gőz fölött felolvasztjuk, és a süti tetejére simítjuk. Késsel bejelöljük a mázon a szeletek helyét, majd újra hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel, az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem